جلسه انجمن بین‌المللی خدمات سلامت با برخی فعالان این صنعت برگزار شد

بررسی جای خالی فعالیت صنفی منسجم در گردشگری سلامت

جلسه جمعی از فعالان گردشگری سلامت با انجمن خدمات بین المللی سلامت روز دوشنبه هفته جاری به صورت آنلاین برگزار شد. در این جلسه که با موضوع همفکری برای تقویت انجمن و احیای فعالیت‌های آن برگزار شد مدیران عامل برخی شرکت‌های فعال در صنعت گردشگری حضور داشتند.

هادی شجاری و نیلوفر اعلمی از سیتوسا، وحید وهاب‌زاده و عاطفه زارع از سفیران سلامت کویر، احمد هاشمیان از پردیس سلامت اکسون، علی بزازی از عصرطب بین‌الملل، حسن راشکی از تریتا باستان، میثم جعفری از طبیب تریپ، رضا جمیلی از مدتورپرس، شیما توکل از تسهیلگر سلامت سارینا، فرزاد کاشفی فعال گردشگری سلامت از مشهد، علی اکبری از توسعه پزشکی نیک‌مهر، محمدحسین خاکی از خدمات سلامت علاج، سجاد شجاع از سورنا طب گردشگران، حسام خسروجردی از آذرسمن کارن، مهرداد شیرازی از نوآوران سلامت‌گشت و دکتر محمد جهانگیری رییس و دکتر آرش انیسیان نایب‌رییس  انجمن در این جلسه دو ساعته حضور داشتند.

جای خالی کار صنفی تاثیرگذار در گردشگری سلامت

در این جلسه هادی شجاری با برشمردن مهم‌ترین چالش‌های فعلی گردشگری سلامت، فقدان نگاه صنفی به مسائل و خلا تشکل‌های فعال و تاثیرگذار را یکی از مشکلات مهم کسب‌وکارهای این حوزه عنوان و تاکید کرد تنها فعالان کسب‌وکارهای این حوزه هستند که می‌توانند در نهایت حافظ منافع خود و توسعه‌دهنده ظرفیت‌های این صنعت مهم باشند.

او با نقد عملکرد کارهای صنفی انجام‌شده، عدم همگرایی میان فعالان مختلف این حوزه را ضعفی بزرگ برشمرد که به اعتقاد او درصورت احیای ظرفیت‌های انجمن بین‌المللی خدمات سلامت شاید بتوان آن‌ را برطرف کرد. شجاری با اشاره به جلساتی که با هیئت مدیره انجمن داشته تاکید کرد: «در جلساتی که برگزار شد من به این نتیجه رسیدم که شاید بتوانیم به جای راه‌اندازی یک تشکل دیگر و موازی‌کاری از ظرفیت‌ها و تجربه‌های همین انجمن استفاده کنیم و در پی پیشنهادی که دکتر جهانگیری دادند این جلسه برگزار شده تا چنین هدفی را پیگیری کنیم. اینکه موفق بشویم یا نه بستگی به تفاهم‌های بعدی خواهد داشت اما در هر صورت باید بپذیریم چه با این انجمن چه با یک انجمن جدید ما باید کار صنفی جدی را در این حوزه شروع کنیم.»

دکتر احمد هاشمیان هم ابراز امیدواری کرد با به کار گرفتن ظرفیت‌های مناسب انجمن و تجربه اعضای آن به توسعه بازار گردشگری سلامت ایران در منطقه کمک کرد. به گفته هاشمیان نیاز به تشکل‌یابی و کار صنفی، نیازی است که باید تحت عنوان هر نامی هرچه زودتر به آن پاسخ داده شود.

مدارا و پرهیز از انحصارگرایی در گردشگری سلامت

رضا جمیلی، بنیان‌گذار مدتورپرس هم در صحبت‌های کوتاهی با تاکید بر اینکه هرگونه کار صنفی باید بر پایه فرهنگ گفت‌وگو و مداراگری باشد اضافه کرد: «فقدان نگاه صنفی این روزها که صحبت از ویزا و مجوز پررنگ شده، بیش از هر زمان دیگری به چشم می‌آید. برخی پیشنهادهایی که این روزها داده می‌شود نشان می‌دهد بدون کار صنفی چقدر خطر به انحراف رفتن منافع این صنعت وجود دارد. این روزها عده‌ای صحبت از ایجاد ممنوعیت‌های مختلف برای بازیگران این صنعت؛ از بیمارستان‌ها گرفته تا پزشکان و دلالان می‌کنند و به دنبال این هستند که با ایجاد ممنوعیت برای دیگران، برای خود منافعی دست و پا کنند. در صورتی که لازمه کار صنفی توزیع منافع یک صنعت میان همه بازیگران آن و همگرایی و جذب حداکثری است نه بگیروببند و محدودیت درست کردن برای همان عده قلیلی که در حال کار هستند.»

جمیلی با اشاره به برخی کارهای صنفی انجام‌شده در این صنعت ابراز امیدواری کرد بتوان تجربه‌هایی از این دست را با قدرت دادن به تشکل‌ها بیشتر کرد اما تاکید کرد تشکل یا انجمن قبل از هر اقدامی باید پیام همگرایی و همدلی به همه بازیگران این صنعت بفرستد تا بتواند جذب حداکثری داشته باشد و با پوست‌اندازی یک دوره جدیدی از حیات خود را شروع کند.

شرکت های گردشگری سلامتآیا انجمن می‌تواند یک مرجع موردقبول همه بازیگران گردشگری سلامت باشد؟

عاطفه زارع از شرکت سفیران سلامت کویر نیز با اشاره به تجربه انجمن‌های بین‌المللی در کشورهای دیگر تاکید کرد بدون توسعه شبکه مارکتینگ و ظرفیت‌های خارجی چنین نهادهایی کار صنفی زیاد نمی‌تواند اثربخش باشد. زارع با برشمردن ضعف‌هایی که گردشگری سلامت ایران در زمینه ارائه پکیج‌های مشخص و شفاف دارد این پرسش را مطرح کرد که انجمن فعلی چقدر قدرت دارد در چنین مسائلی اثرگذاری داشته باشد و به یک مرجع قابل اطمینان و موردوثوق برای همه طرف‌های تبدیل شود.

میثم جعفری از شرکت طبیب تریپ هم در این جلسه با اشاره به چالش‌هایی که این روزها این صنعت با آن درگیر است ابراز امیدواری کرد بتوان با کار صنفی اصولی، برخی از آن‌ها را به سرانجام رساند و صدایی برای فعالان این حوزه در دستگاه های مختلف اجرایی تعریف کرد. علی اکبری، مدیرعامل توسعه پزشکی نیک‌مهر اما با انتقاد از انفعال فعالان این حوزه و تشکل‌ها و نهادهای مرتبط با گردشگری سلامت گفت: «اینکه فعالان این صنعت برای هماهنگ کردن یک جلسه با یکی از مدیران وزارت بهداشت باید 14 نماینده معرفی کنند و بعداز چند ماه حتی یک جواب نه هم به آن‌ها داده نشود موجب شرمساری است و باید مشخص کرد انجمن چقدر ظرفیت دارد که برای کارهایی از این دست فعالانه به میدان بیاید و قدرتی به گردشگری سلامت و فعالان کسب‌وکاری آن بدهد که مسئولان به دنبال جلسه گذاشتن با آن‌ها باشند نه آن‌ها با چنین وضعی دنبال مدیران دولتی باشند.»

جلسه آنلاین فعالان گردشگری سلامت

فعالان این صنعت خودشان به میدان بیایند

در این جلسه آنلاین دکتر علی بزازی هم با اشاره به اینکه فعالان این صنعت می‌توانند با تمرکز درست بر چالش‌های آن و استفاده از ظرفیت‌های انجمن از منافع خودشان حفاظت کنند گفت: «ما باید بپذیریم که رقبای ما هند و ترکیه هستند و نه شرکت‌های داخلی. باید هرچه زودتر این نگاه نادرست که در داخل به یکدیگر داریم را اصلاح کنیم و با قدرت برای سهم گرفتن از بازار منطقه اقدام کنیم. باید مشخص کنیم انجمن چقدر می‌تواند در گرفتن امتیازهایی چون معافیت‌های مالیاتی برای کسب‌وکارهای این حوزه نقش ایفا کند و با توقع‌های مشخص کار صنفی را شروع کنیم.»

انجمن متعلق به همه است

در بخش دوم این جلسه و بعد از مطرح شدن دیدگاه‌های مختلف از سوی دیگر حاضران در این جلسه، دکتر محمد جهانگیری و دکتر آرش انیسیان با برشمردن برخی اقدامات انجام‌شده انجمن و ظرفیت‌هایی که این انجمن در اتاق بازرگانی و برخی از نهادهای قانون‌گذاری و اجرایی دارد تاکید کردند انجمن می‌خواهد با باز گشودن درهای خود به روی همه فعالان این صنعت به تشکلی برای همه آن‌ها تبدیل شود.

جهانگیری با تاکید بر اینکه انجمن هیچ نگاه انحصارگرایانه‌ای را دنبال نخواهند کرد گفت این یک دعوت عمومی از همه فعالان این صنعت است که با همدلی به میدان بیایند و خودشان کارهای اجرایی انجمن را دست بگیرند و پیش ببرند. او با اشاره به فعالیت‌های گذشته انجمن و همکاری‌های آن با رسانه‌ها و دیگر فعالان گردشگری سلامت، ظرفیت‌های بین‌المللی این انجمن برای توسعه بازارهای منطقه‌ای را فرصتی دانست که در اختیار همه این صنعت است و باید از آن بهره برد.

در پایان این جلسه مقرر شد فعالان حاضر در جلسه و دیگر علاقمندان به همکاری با انجمن با بررسی پیشنهادهای مطرح‌شده و با جلسات متعاقبی که برگزار خواهد شد به یک جمع‌بندی نهایی در مورد آغاز یک کار صنفی منسجم برسند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.