رزن کِر نسخهای آمریکایی برای کاهش سفرهای پزشکی
آمریکا به دنبال راهکارهای مدیریت خروج گردشگران سلامت است
براساس آمارهای منتشرشده از سوی مقامات ایالاتمتحده آمریکا طی یک دهه گذشته حجم قابلتوجهی از آمریکاییها برای دستیابی به خدمات درمانی ارزان و باکیفیت راهی کشورهای خارجی شده و حجم بالایی از دلار را دودستی به اقتصاد آن کشورها تقدیم کردهاند.
در این زمینه اگرچه مسئولان آمریکا برای جلوگیری از این روند و معکوس کردنش در راستای بهبود درآمدهای اقتصاد گردشگری سلامت خود برنامهریزی کردهاند اما «هریس رُزِن» ابتکار عملی انجام داده که میتواند از سوی دولتیها نیز مورد توجه قرار گیرد. رزن بنیانگذار هتلهای زنجیرهای «رُزِن» در فلوریدا که سابقه فعالیت در صنعت گردشگری عمومی بخصوص مراکز اقامتی را در کارنامهاش داشته با درنظر گرفتن این گزارشهای دولتی و همچنین توجه به بازار گسترده گردشگری سلامت تصمیمگرفت سهم خود در این بخش از گردشگری را توسعه دهد.
وی در اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی مرکز درمانی رُزِن کِر را راهاندازی کرد و از آن روز تاکنون توانسته دستاوردهای مناسبی را برای خود به ثبت برساند که یکی از آنها استفاده از سیاستهای بهرهورانه در شیوه اداره مراکز درمانی است. تنها سال گذشته میلادی این مرکز گردشگری سلامت توانسته ۳۴۰ میلیون دلار صرفهجویی داشته باشد. این دستاورد قابلتوجه مرکز درمانی رزن باعث شده تا توجه رسانهها و کارشناسان دولتی نیز به این مرکز جلب شده و تاکید داشته باشند که اگر دولت و سایر مراکز درمانی از مدل رزن استفاده کنند سالانه رقمی معادل ۹۳۵ میلیارد دلار صرفهجویی اقتصادی تنها در بخش سلامت ایجاد خواهد شد، چون افراد کمتری از مرزهای آمریکا برای دستیابی به خدمات درمانی خارج میشوند.
این درحالی است که مسئولان وزارت بهداشت ایالات متحده آمریکا براین باورند استفاده از شیوه «رزن» میتواند هزینههای دریافت خدمات سلامتی مسافران خارجی را بسیار کاهش دهد و در ادامه ایالات متحده آمریکا در میان رقبای سنتی خود مثل برزیل، ترکیه و مالزی میتواند سهم بالاتری از درآمدهای گردشگری سلامت بینالمللی در اختیار داشته باشد.
هریس رزن درباره دلایل سرمایهگذاری در صنعت گردشگری سلامتی میگوید: سال ۲۰۱۵ میلادی مشغول مطالعه نشریه والاستریت ژورنال بودم که مطلبی درباره هزینه آمریکاییها در بخش بهداشت و درمان توجهم را جلب کرد. رزن در این زمینه میافزاید: در آن مطلب نوشته شده بود ۱۷٫۵ درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا یعنی رقمی معادل ۴٫۳ تریلیون دلار هرسال در این بخش هزینه میشود که تقریبا از سال ۲۰۰۹ میلادی تا آن تاریخ دوبرابر شده بود. به همین جهت کمی بیشتر تحقیق کردم و به این نتیجه رسیدم که سرمایهگذاری در بخش سلامت آمریکا میتواند درآمدهای بهتری برای من داشته باشد.
مالک برند رزن کر در ادامه میگوید: همین نکته باعث شد تا این مرکز گردشگری درمانی را افتتاح کنم و با استفاده از افزایش بهرهوری در واقع نرخ ارائه خدمات را متعادلتر کرده و مشتریان بیشتری را در مرکز بپذیرم.
هریس رزن درباره ارتباط افزایش هزینههای درمانی و سفر آمریکاییها به خارج از کشور برای دستیابی به خدمات پزشکی می گوید: آمارهایی که منتشر شده است بیانگر این نکته است که سال گذشته میلادی تقریبا ۹۰۰ هزار آمریکایی به دلیل افزایش بیرویه نرخ خدمات بهداشتی بار سفر بسته و به کشورهایی همچون مکزیک، برزیل، هندوستان و ترکیه سفر کردهاند.
وی تاکید میکند: افزایش سالانه هزینههای سلامت، بهداشت و درمان در آمریکا در واقع امتیازی است که من و شرکتهای مشابه این مرکز میتوانند از آن استفاده کنند. به عنوان مثال سال ۲۰۱۷ میلادی تقریبا ۲۵ درصد و سال گذشته نیز ۱۵ درصد به هزینههای سلامت و بهداشت و درمان خانوادهها افزوده شده است، درحالی که بهرهوری بالا در این مراکز به نوعی هزینهها را برای مجموعههای رزن کیر ثابت نگهداشته است.
سال گذشته میلادی تقریبا ۹۰۰ هزار آمریکایی به دلیل افزایش بیرویه نرخ خدمات بهداشتی بار سفر بسته و به کشورهایی همچون مکزیک، برزیل، هندوستان و ترکیه سفر کردهاند.
ابتکار هریس چیست؟
هریس رزن که از اوایل دهه ۹۰ میلادی به عنوان یک هتلدار شناخته میشد اواسط سال ۲۰۱۵ میلادی یکباره هتلداری را با گردشگری سلامت ترکیب کرد و به نوعی مراکز اقامتی و درمانی رزن کر را افتتاح کرد. اما به راستی ابتکار عمل این کارآفرین آمریکایی چه بود که توانست در بازار آشفته سلامت آمریکا سودآوری مناسبی داشته باشد؟
وی میگوید: طرح من براساس یک خانه پزشکی بنا شده است که مبتنی بر بیماران است و در این خانهها ۵ اصل اساسی برای بهبود و کاهش هزینهها درنظر گرفته میشود و این ۵ اصل عبارتند از: دسترسی، کیفیت، خدمات با هزینه مناسب و نوآوری.
این کارآفرین اگرچه همچنان در بخش هتلداری فعالیت قابلتوجهی دارد اما برای کاهش هزینههای درمانی پرسنل خود یکی از ساختمانهای شرکت را که تقریبا ۴ هزار متر مربع زیربنا دارد را به مرکز درمانی رزنکر تبدیل کرد، تا درکنار ارائه خدمات رایگان به پرسنل خود خدمات پزشکی مشخصی را با قیمتها مناسب در اختیار دیگران قرار دهد.
در این مرکز که ۴ پزشک تماموقت، یک پزشک نیمهوقت، سه پرستار و دو دستیار درکنار کارکنان پشتیبانی هر روز چیزی بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ بیمار را ویزیت میکنند و به آنها خدمات موردنیازشان را ارائه میکنند. نکته قابل توجه این است که رزن برای روزهای خاصی از هفته سیستم حمل و نقل رایگان برای جابجایی بیماران درنظر گرفته است.
این کارآفرین برای فرانشیز بیمهای کارکنان هنگام استفاده از این مرکز ۳۰ دلار برای نسخه و هیچ هزینهای برای داروها دریافت نمیکند درحالی که ویزیتهای عادی هم بدون هزینه صورت خواهد گرفت و اگر فردی به صورت عادی به مرکز مراجعه کند تنها ۵۰ دلار هزینه خواهد داشت. رقمی که در مقایسه به سیستم عمومی خدمات که ۱۰۰ دلار هزینه دارد بسیار پایینتر است.
سال ۲۰۱۵ میلادی مشغول مطالعه نشریه والاستریت ژورنال بودم که مطلبی درباره هزینه آمریکاییها در بخش بهداشت و درمان توجهم را جلب کرد. در آن مطلب نوشته شده بود ۱۷٫۵ درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا یعنی رقمی معادل ۴٫۳ تریلیون دلار هرسال در این بخش هزینه میشود که تقریبا از سال ۲۰۰۹ میلادی تا آن تاریخ دوبرابر شده بود. به همین جهت کمی بیشتر تحقیق کردم و به این نتیجه رسیدم که سرمایهگذاری در بخش سلامت آمریکا میتواند درآمدهای بهتری برای من داشته باشد.
نوآوری دیگری که رزن برای مراکز درمانی خود درنظر گرفته است مربوط به بیمههای مختلف برای استفاده از این مراکز است. به این ترتیب که مثلا برای پوشش خدمات دندانپزشکی، کارمندان شرکتهای رزن تنها هفتهای ۱۶ تا ۱۷ دلار باید بپردازند که در مقایسه با هزینه مراجعین آزاد که ۵۳ دلار است، این رقم بسیار ناچیز است.
اما واقعا این امتیازات چقدر از هزینههای خدمات درمانی کاهش میدهد؟ این سئوالی است که کارشناسان برآورد کردهاند نرخ خدمات مراکز رزن کر تقریبا ۴۰ درصد پایینتر از نرخ خدمات درمانی عمومی در آمریکاست. به این ترتیب که سال گذشته برآورد شده است هزینه سرانه هر بیمار در مراکز یاد شده ۵۵۰۰ دلار است، درحالی که طی همین دوره نرخ دریافت خدمات درمانی ملی آمریکا بیش از ۱۱ هزار دلار برآورد شده است.
به این ترتیب نواوری هریس رزن با ایجاد مراکز درمانی رزن کر برای ۵۷۰۰ پرسنل خود نکتهای است که تمامی شرکتهای آمریکایی میتوانند برای آن برنامهریزی کرده و علاوه بر کاهش هزینههای درمانی کارمندان خود به سایر متقاضیان نیز خدمات موردنظرشان را ارائه کنند که در کاهش سفرهای خارجی آمریکاییها برای دستیابی به خدمات پزشکی مناسب بسیار تاثیرگذار است.
ترجمه: شیدا رمزی