اچپن خدمات بالینی را به منزل می‌آورد

گفت‌وگو با احسان آقامحمد جعفر از بنیان‌گذاران اچپن

اچپن (HPEN) یک استارتاپ ارائه خدمات بالینی به افراد در منزل یا محل کار است. این استارتاپ در سال ۹۷ توسط احسان آقامحمد جعفر و داوود وحدت راه‌اندازی شده است. داوود وحدت استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور بوده و احسان آقامحمدجعفر برنامه‌نویس است. آقامحمد می‌گوید که در سال ۹۶ ایده استارتاپ شکل گرفت و در سال ۹۷ کار شروع شد. و درحال حاضر حدود یک ماه است که این استارتاپ را فعالیت خود را در میان عموم آغاز کرده است. با احسان آقا محمدجعفر درباره این استارتاپ به گفتوگو کرده‌ایم.

استارتاپ اچپن چه خدماتی را ارائه می‌دهید؟

در این استارتاپ خدمات بالینی مانند ویزیت پزشک از پزشک عمومی تا متخصص تغذیه و قلب، خدمات پرستاری مجاز در منزل، فیزیوتراپی، خدمات نگهداری از سالمند و… داده می‌شود. در کنار این خدمات، خدمات دیگری مانند تعمیر و تجهیز لوازم پزشکی و یا اجاره و فروش تجهیزات پزشکی نیز ارائه داده می‌شود.

برای ارائه خدمات با پزشکان و پرستاران چگونه ارتباط برقرار می‌کنید؟

ارتباط اچپن با پزشکان و پرستاران به‌صورت مستقیم نیست. درواقع ما پلتفرمی را طراحی کردیم که در آن درخواست‌ها را ثبت می‌شوند و سپس درخواست‌ها را به مراکز ارائه خدمات نیز ارجاع می‌دهیم. ما در اچپن با مراکز درمانی و هوم کر قرارداد بسته‌ایم و از طریق آن‌ها پزشک و یا پرستار را نزد کاربر خواهد رفت.

یکی از دلایلی که باعث عقب افتادن فعالیت اچپن در این زمینه شد، این موضوع بود که ما می‌خواستیم به‌صورت مستقیم با پزشکان و پرستاران در ارتباط باشیم. اما پس از جلسه با سازمان نظام پرستاری، متوجه شدیم که برای این کار نیاز به اخذ مجوزهایی از ارگان‌های مربوطه است. اخذ این مجوزها کار ساده‌ای نیست. به گفته سازمان نظام پرستاری بهترین کار در این زمینه فعالیت با مراکز دارای مجوز است. بنابراین با ما با مرکزهای درمانی و هوم کر مذاکره می‌کنیم و با تعدادی از آن‌ها نیز قرارداد بستیم.

ما درخواست کاربران به این مراکز ارجاع داده و آن‌ها با توجه به نوع درخواست، پزشک و یا پرستار را به محل اعزام می‌کند.

برنامه‌ریزی شما برای درآمدزایی از استارتاپ اچپن چگونه است و فکر می‌کنید چه زمانی به نقطه سربه‌سر خواهید رسید؟

رسیدن به نقطه سربه‌سر نیازمند شرایط و سرمایه‌گذاری به‌موقع بر روی استارتاپ است. اما سعی ما این است که در چند ماه آینده به درآمدهای حداقل که بتوانیم حداقل هزینه‌های استارتاپ را جبران کنیم، برسیم.

استارتاپ‌های موفق در حوزه سلامت و گردشگری سلامت

مدل درآمدزایی ما به‌صورت پورسانتی است. طبق قراردادهایی که با مراکز درمانی و پرستاری داریم، درصدی از درآمد ارائه خدمات برای اچپن است. البته درصد عمده برای پزشک یا پرستار است و باقی‌مانده بین ما و مرکز درمانی تقسیم خواهد شد.

کاربران چگونه می‌توانند از اپلیکیشن اچپن استفاده کنند؟

این نرم‌افزار در دو قالب اندروید و ios ارائه شده است. کاربر پس از احراز هویت و ثبت‌نام می‌تواند وارد بخش خدمات شده و سرویس مدنظرش را انتخاب کند. کاربر می‌تواند روز و زمان دقیقی که خواهان دریافت خدمت است را در نرم‌افزار ثبت کند.

اگر کاربر از خدمات دریافتی ناراضی باشد، چگونه می‌تواند آن را اعلام کند و چه کسی در این میان پاسخگو خواهد بود؟

این موضوع بستگی به این دارد که کاربر تا چه میزان ناراضی باشد. اگر نارضایتی کاربر ساده و معمولی باشد، در انتها می‌تواند به پزشک و پرستار مربوطه رای منفی دهد. اما اگر نارضایتی بسیار جدی باشد، کاربر می‌تواند در قسمت پشتیبانی نرم‌افزار شرح مشکل خود را بنویسد و ارسال کند. در اسرع وقت با او تماس گرفته خواهد شد و مشکل پیگیری می‌شود.

اگر مشکل به سمت مرکز درمانی برگردد ما به‌عنوان واسط پیگیری خواهیم کرد.

تحلیل شما از بازاری که به آن ورود پیدا کردید چگونه بوده است؟

موضوع سلامت، موضوعی است که کل کشور به آن نیاز دارند. با توجه به اینکه امروزه افراد خواهان اینن هستند که برای بسیاری از فعالیت‌ها از خانه خارج نشوند و یا خدمات را به سهولت دریافت کنند. بنابراین می‌توانم بگویم بازار، بازار وسیعی است. اینکه چقدر از این بازار استفاده کنیم کاملا بستگی به خود ما دارد.

هدف استارتاپ اچپن چیست و چه برنامه‌هایی را برای آینده دارد؟

بزرگترین هدفی که من داشتم این بود که شرایطی را محیا کنم تا چندین هزار نفر بتوانند شغل داشته باشند. ما در اچپن این کار را انجام خواهیم داد.

هدف ما این است که اچپن تبدیل به یک مگا اپ شود و خدماتی که اکنون ارائه می‌دهیم فاز اول فعالیت‌های اچپن است. در آینده خدماتی مانند نوبت‌دهی، معرعرفی مراکز درمانی، خدمات گردشگری سلامت، تورهای سالمندی و… را خواهیم داشت و همچنین بتوانیم شرکت‌ها را زیر پوشش خود قرار دهیم.

اما مهمترین برنامه و هدف ما تورهای سالمندی است. همانطور که گفته شده است در آینده ایران دچار سالمندی خواهد شد. ما باید از الان برنامه‌ریزی‌هایی را در این حوزه داشته باشیم تا بتوانیم از بهترین خدمات را به سالمندان ارائه کنیم. ما در تورهای سالمندی قصد داریم، تورهای تفریحی و درمانی را داشته باشیم تا بتوانیم تنهایی‌های آن‌ها را نیز جبران کنیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.