برنامه‌ریزی جامعی برای توسعه صنعت گردشگری نداریم

یادداشتی از حسین نقوى حسینى، عضو کمیسیون امنیت ملى و سیاست خارجى مجلس در ضرورت حمایت از اقتصاد غیرنفتی و لزوم توسعه صنعت گردشگری

گردشگری در جهان، تبدیل به صنعتی شده است که درآمدهای حاصل از این صنعت می‌تواند کشور ما را از تمرکز و وابستگی به درآمدهای نفتی نجات دهد. در اغلب کشورهای توسعه یافته نیز شاهد هستیم که با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از کارشناسان خبره در صنعت گردشگری تلاش می‌کنند که سهم قابل توجهی از بازار رو به رشد صنعت گردشگری جهان داشته باشند. با این وجود شاهد هستیم که متاسفانه در کشور ما خلا برنامه‌ ریزی جامع برای توسعه گردشگری مشهود است. در شرایطی که کشور ما از اقلیم‌های متنوع، آب و هوای چهار فصل و آثار تاریخی پرشماری برخوردار است، اما از این مولفه‌ها در جهت توسعه صنعت گردشگری بهره برده نشده است.

در این راستا انتظار می‌رود که سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ایران در کشورهای خارجی نیز به میدان بیایند و نقش بیشتری در شناساندن جاذبه‌های گردشگری ایران داشته باشند. سفارتخانه‌ها به عنوان نمایندگان کشور ما در کشورهای خارجی باید نقش بیشتری را در صنعت گردشگری برای خود قائل باشند و با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مختلف و اطلاع رسانی گسترده، تلاش کنند که گردشگران خارجی را برای بازدید از جاذبه‌های گردشگری ایران، ترغیب کنند.

مطالب مرتبط:

نباید از خاطر برد که درآمدهای صنعت گردشگری در زمره درآمدهای پایدار قرار دارد که حتی در بسیاری از کشورها نیز درآمد صنعت گردشگری از درآمدهای حاصل از فروش مواد معدنی، پیشی گرفته است. بنابراین می‌طلبد که با نگاه توسعه پایدار برای پیشرفت صنعت گردشگری گام برداریم و موانع پیش روی توسعه این صنعت را برداریم.

وجود برنامه‌ریزی جامع در صنعت گردشگری موجب خواهد شد که ما بتوانیم از قابلیت‌های گسترده کشور در عرصه صنعت گردشگری بهره ببریم. هم اکنون شاهد هستیم که برخی کشورها با وجود آنکه جاذبه‌های گردشگری به مراتب پایین‌تری از ایران دارند، اما توانسته‌اند با برنامه‌ریزی علمی و نگاه بلندمدت در مسیر توسعه صنعت گردشگری حرکت کنند و حتی از این طریق توانسته‌اند که بیشتر از کشور ما از درآمدهای حاصل از این صنعت سودآور، سهم ببرند.

باید در نظر داشت که با توجه به اهمیت حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی و همچنین با توجه به تحریم‌های اقتصادی ظالمانه‌ای که علیه ایران اعمال می‌شود، تمرکز بر توسعه گردشگری و توسعه اقتصاد غیرنفتی می‌تواند حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی باشد. اینکه اقتصاد ما به فروش نفت گره بخورد، یک ایراد اساسی است که برای حل این چالش باید از اقتصاد غیرنفتی مثل صنعت گردشگری، حمایت ویژه‌ای به عمل آورد و خلا برنامه‌ ریزی جامع برای توسعه گردشگری را مرتفع کرد.

ارزآوری هر گردشگر خارجی، معادل فروش ۳۰ بشکه نفت است
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.