در حوزه زنان و زایمان حرف برای گفتن زیاد داریم

گپی کوتاه با دکتر جمشید ناصری، متخصص زنان و زایمان

دکتر جمشید ناصری سال‌ها در بیمارستان پارس کار طبابت کرده. چند سالی است که بازنشسته شده و روبه‌روی بیمارستان، روزهای زوج در مطب خودش، میزبان بیماران و مراجعه‌کنندگانی است که سال‌هاست او را می‌شناسند. با این پزشک پیشکسوت درباره ظرفیت‌های حوزه زایمان و بیماری‌های زنان برای جذب بیماران خارجی صحبت کوتاهی کرده‌ایم.

شما چند سالتان است؟

هشتاد و شش سال.

هرروز به مطب می‌آیید؟ 

فقط روزهای زوج به مطب می‌آیم آن هم برای اینکه سرم گرم شود.  بیمارهای من بیمارهای چهل‌ساله‌ام هستند.

یعنی ویزیت‌های‌تان بیشتر جزو روابط اجتماعی‌تان محسوب می‌شود؟ 

همین‌طور است.  به‌هنگام چکاپ بیمارانم درمورد هرچیزی با هم صحبت می‌کنیم.  بیمارانی دارم که فرزندشان را من به دنیا آورده‌ام. اینها مثل فامیلم هستند. این از خواص طبابت طولانی است.

درحال حاضر هم که همه درگیر کرونا هستیم. چیز جالبی که در تلویزیون دیدم اسپری‌ای بود که به تازگی در ایران اختراع کرده‌‌بودند. یک اسپری مخصوص بینی که مانع انتقال ویروس به دیگران می‌شود.

واکسنی که شما به آن اشاره کردید استنشاقی است. یک واکسن تزریقی هم در دست تهیه است گویا.

در ایران ما هم در زمینه طب‌ خوب هستیم و هم در زمینه واکسن‌سازی‌. شما جوان هستید و اطلاع ندارید که در گذشته هم تمامی واکسن‌ها را خودمان تولید می‌کردیم.  من در مدرسه البرز تحصیل کرده‌ام.  واکسن دیفتیری، آبله و سایر واکسن‌هایی که در آن زمان می‌زدیم همه‌ ساخت ایران بودند و مشکلی هم برا‌ی‌مان پیش نیامد. ولی ما عادت کرده‌ایم که محصول داخلی را کم ارزش جلوه بدهیم و محصول خارجی برای‌مان ارجحیت دارد.

مطالب مرتبط: 

من فکر می‌کنم الان در دوره‌ای هستیم که اقتصاد سلامت ضعیف شده است. درگذشته بیمارستان‌ها درآمد داشتند. یکی از راه‌های رهایی از این معضل جذب توریسم خارجی است. خوشبختانه پتانسیل آن را هم داریم و پزشکان‌مان از سطح بالای علمی برخوردارند. به نظر شما برای جذب بیشتر بیماران خارجی و موفقیت در این حوزه چه کارهایی باید صورت بگیرد؟

 بیماری که به ایران مراجعه می‌کند از نظر سرویس پزشکی خدمات خوبی دریافت خواهد کرد. در مقابل یکی از مواردی که پزشکان باید در نظر داشته باشند این است که  نباید از بیمار خارجی هزینه نامعقول دریافت شود. در این صورت بیمار احساس می‌کند سرش کلاه می‌گذاریم. پس باید احتیاط شود که بخاطر پول این فرصت‌ها را خراب نکنیم.

در حوزه تخصصی خود شما یعنی زنان و زایمان، وضعیت ایران چطور است و چه جایگاهی دارد؟

در این زمینه بسیار درجه یک هستیم. هر اقدام پزشکی که نیاز باشد در ایران انجام می‌شود. پزشکانی که از خارج به ایران بازگشته‌اند همه چیز را به رزیدنت‌های‌شان آموزش داده‌اند. پزشک‌هایی که در ایران تحصیل کرده اند به همان خوبی عمل می‌کنند که منی که در آمریکا تحصیل کرده‌ام. خوشبختانه از این نظر برای بیماران جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

اتفاقا بیمارستان‌های مختلف ایرانی روی بیماری‌های زنان و زایمان و خدمات مرتبط با این حوزه برای جذب بیمار خارجی برنامه‌ریزی‌های زیادی کرده‌اند، تجربه چنددهه‌ای شما در این رابطه چگونه بوده است؟

به علت بالا رفتن سن‌ام، دوسه سال است که دیگر جراحی نمی‌کنم. پزشکان دیگر هم به هنگام بالا رفتن سن‌شان باید از عمل جراحی دست بکشند تا بیمار از خدمت‌رسانی مناسب محروم نشود.  باید این احتمال را در نظر داشته باشند که ممکن است تصمیم‌های نادرستی برای بیمار بگیرند. هم اکنون من بیمارانم را معاینه کرده و تشخیص می‌دهم که چه کسی را پیش کدام پزشک بفرستم و با شناخت چهل ساله‌ای که از آن‌ها دارم می‌توانم در این زمینه به خوبی راهنمایی‌شان کنم.

اما می‌توانم بگویم که شاهدم که بیمارستان‌های خصوصی این حوزه از پزشکی کشور را جدی گرفته اند و اگر بتوان روی تبلیغات و معرفی ظرفیت‌های ایران در این حوزه بیشتر کار کرد حتما می‌توانیم بیماران منطقه را به ایران جذب کنیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.