چهارمین کنگره سلامت کشورهای اسلامی اردیبهشت ۹۸ برگزار می شود
امروزه مقوله گردشگری سلامت بهعنوان یکی از منابع مهم کسب درآمدهای ارزی مورد توجه کشورها قرار گرفته و سرمایهگذاری عظیمی در بخشهای زیرساختی و برندسازی خدمات سلامت کشورهای پیشرو در این عرصه را شاهد هستیم، اما با این وجود در طول این سالها، شاهد کم توجهی دولت در برندسازی خدمات سلامت بوده ایم.
به گزارش خبرگزاری گردشگری سلامت ایران، امروزه مقوله گردشگری سلامت بهعنوان یکی از منابع مهم کسب درآمدهای ارزی مورد توجه کشورها قرار گرفته و سرمایهگذاری عظیمی در بخشهای زیرساختی و برندسازی خدمات سلامت کشورهای پیشرو در این عرصه را شاهد هستیم.
با تحقیقات صورت پذیرفته توسط تجارتنیوز در سوابق موجود در زمینه برندسازی خدمات سلامت جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه معرفی ظرفیتهای درمانی به شرکتهای خدمات گردشگری سلامت خارجی با رویداد کنگره بینالمللی توسعه روابط اقتصادی در حوزه سلامت با محوریت کشورهای اسلامی آشنا شدیم و جهت اطلاع از شیوه برگزاری و عواید حاصل از آن، ایلنا مصاحبهای با مهندس زنگوئی، دبیر اجرایی این رویداد و دبیر کل مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی داشته است که در ادامه می خوانید.
برگزاری رویدادهای بینالمللی با موضوع سلامت تا چه میزان در معرفی خدمات سلامت جمهوری اسلامی ایران موثر است؟
بدون شک یکی از راهکارهای موثر برند سازی موضوع برگزاری رویدادهای تخصصی بینالمللی است که با درک اهمیت این موضوع برگزاری رویدادی با محوریت گردشگری سلامت از سال ۱۳۹۴ مورد توجه مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی قرار گرفته است.
نقش نهادهای دولتی منجمله وزات بهداشت، سازمان گردشگری و وزارت تامین اجتماعی در حمایت از برگزاری این گونه رویدادها چیست؟
متاسفانه تا کنون حمایت موثری از نهادهای فوق در این زمینه را شاهد نبودهایم. هر چند دوستان ما در واحد بینالملل وزارت بهداشت در طی سالها تلاش نمودهاند در این زمینه با ما همراهی داشته باشند اما متاسفانه این موضوع صرفا در حد صدور تعدادی دعوتنامه خارجی خلاصه شده و سایر ارکان وزارت هیچگونه فعالیت موثریای در بهرهبرداری از این رویداد نداشتهاند. این حمایت در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان میراث فرهنگی در حد صفر بوده که واقعا جای تامل دارد.
خدمات سلامت جمهوری اسلامی ایران به ویژه در شرایط فعلی علاوه بر موضوع کیفیت مطلوب خدمات تخصصی میتواند در بخش هزینه نیز کشور را در جایگاه بهتری در زمینه جذب بیماران خارجی قرار دهد اما متاسفانه دریغ از توجه و حمایت موثر بخشهای دولتی.
آیا اطلاع دارید در سایر کشورها چه فعالیتهایی در سطح دولتی در این خصوص صورت میپذیرد؟
بله مرکز ارتباطات بسیار نزدیکی با تشکلها و ارگانهای دولتی سایر کشورها در این خصوص دارد و قطعا اطلاعات دقیقی از نحوه مشارکت سازمانهای دولتی در برپایی این گونه رویدادها داریم.به عنوان مثال همه ساله تعداد زیادی از رویدادها با موضوع سلامت در کشور ترکیه برگزار میشود که همه آنها در بخش تهیه بلیط و تامین هتل مورد حمایت موثر وزارت اقتصاد و وزارت بهداشت ترکیه قرار میگیرد که ماحصل این حمایتها را میتوان در جذب رو به گسترش بیماران خارجی در این کشور شاهد بود. با نگاهی به حمایتهای سایر کشورها شما میتوانید همین حمایتها را در کشورهایی مانند هندوستان، امارات، قزاقستان و سایر کشورها شاهد باشید و این در حالیست که خدمات سلامت جمهوری اسلامی ایران به ویژه در شرایط فعلی علاوه بر موضوع کیفیت مطلوب خدمات تخصصی میتواند در بخش هزینه نیز کشور را در جایگاه بهتری در زمینه جذب بیماران خارجی قرار دهد اما متاسفانه دریغ از توجه و حمایت موثر بخشهای دولتی.
چه رویدادهای دیگری با موضوع گردشگری سلامت در جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود؟
متاسفانه رویداد دیگری در این خصوص برگزار نمیشود. البته از مهمترین دلایل آن میتوان به هزینههای سنگین دعوت میهمانان خارجی اشاره کرد که برپایی این گونه رویدادها را با سختی مواجه ساخته است.مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی طی سه دوره برگزاری رویداد در این حوزه هیچ گونه حمایت مالی یا امکاناتی از وزارتخانههای مرتبط دریافت ننموده ولی این عدم دریافت حمایت قطعا با توجه به نوسانات نرخ ارز و هزینه سنگین تامین بلیط مرکز را نیز طی سال آینده با مشکلاتی مواجه خواهد ساخت.
آیا خارج از ایران نیز رویدادهایی با همکاری مرکز برگزار میشود؟
بله همه ساله رویدادهایی در کشورهایی مانند ترکیه، عمان،هند و … برگزار میگردد و مرکز نیز نمایندگانی را از جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای اسلامی با تامین هزینه جهت حضور و مشارکت در این نشستها اعزام میدارد.تعریف تعاملات دو جانبه با سایر کشورها در زمینه بهره برداری از شبکههای ارتباطی موجود همواره مورد توجه مرکز بوده و به نحو مطلوبی در حال گسترش است.
چه انتظاری از بخشهای دولتی در خصوص دارید؟
حداقل انتظاری که از دولت و وزارتخانههای مرتبط با حوزه سلامت و گردشگری میرود حمایت مالی و یا امکاناتی از برگزاری این گونه رویدادهاست. ما بارها به دوستان خودمان در این مجموعهها تاکید کردهایم هیچگونه انتفاع مالی از برگزاری این رویداد مورد توجه مرکز نبوده و لذا هرگونه حمایت از قبیل تسهیل در دریافت بلیط به ویژه با استفاده از امکانات ایر لاینهای دولتی داخلی و تهیه محل اسکان میهمانان خارجی قطعا ما را در برگزاری هر چه با شکوه تر این رویداد یاری خواهد رساند.ضمن اینکه این اعتقاد وجود دارد که این گونه حمایتها نه تنها از کنگره سلامت کشورهای اسلامی بلکه از کلیه رویداهای مرتبط با حوزه گردشگری سلامت باید صورت پذیرفته و قطعا در این شرایط سخت موجب رقم خوردن اتفاقات مطلوب در جذب گردشگران سلامت خارجی و ورود ارز به کشور ایفا خواهد کرد.
چهارمین کنگره سلامت کشورهای اسلامی چه زمانی برگزار میشود؟
امیداریم چهارمین دوره این کنگره اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ برگزار شود. لذا از کلیه بیمارستانها، کلینیکهای زیبایی، دندانپزشکی، مراکز گردشگری ورزشی، طبیعی و تندرستی، هتلها و همچنین شرکتهای خدمات گردشگری جهت حضور و بهرهبرداری از این رویداد دعوت به عمل میآوریم.
نظرات بسته شده است.