رشد گردشگری سلامت ایران با وجود تحریمهای آمریکا
معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اشاره به رشد گردشگری سلامت با وجود تحریم ها گفت: با وجود هجمههای دشمن، ایرانهراسی و فشارهای سیاسی که وجود دارد اما شاهد رشد گردشگری هستیم و این میزان رشد گردشگران ترکیبی همچون زیارتی، توریست سلامت و درمان را شامل میشود.
به گزارش خبرگزاری گردشگری سلامت ایران، علی اصغر مونسان اظهار داشت: دشمن در تلاش است که ناامیدی، عدم اطمینان و نشاط را در کشور ایجاد کند که بخش گردشگری میتواند ایجاد روحیه نشاط، شور و امیدبخشی را در کشور افزایش دهد.
او با بیان این که گردشگری در ایران سه بعد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد تصریح کرد: گردشگری موجب تحرک سایر بخشهای اقتصادی همچون کسب و کارهای شهری، محلی و روستایی میشود و کشورهایی که در حال رشد و توسعه هستند، مهمترین مقوله مورد توجه آنان بحث گردشگری است.
این مقام مسئول ادامه داد: در بخش صنعت، وابسته به تکنولوژی و حتی در بخشهای دیگر نیازمند وابستگی به دیگر کشورها هستیم، ولی در بخش گردشگری هیچ وابستگی وجود ندارد و برای ارتقا این بخش مبتنی بر داشته های داخلی و سنت و آداب و رسوم خود هستیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه گردشگری درآمدهای ارزی بسیار خوبی برای کشور دارد، گفت: سال گذشته بیش از ۵ میلیون نفر گردشگر ورودی به کشور داشتیم که با رشد ۴ درصد همراه بود و این درحالی است که در ۶ ماه نخست امسال با وجود تحریمها ۵۱ درصد رشد جمعیتی ورودی گردشگر به کشور را شاهد بودیم.
او با بیان اینکه موضوع اشتغال در صدر مشکلات کشور است، خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال در کل دنیا در حوزه خدمات تعریف میشود و اشتغال فراگیر را نمیتوان با صنعت و کشاورزی فعال کرد؛ گردشگری سرعت اشتغال آن نسبت به سایر بخشها ۲٫۵ برابر است که این مهم حتی با سرمایه کم هم امکانپذیر است.
این مقام مسئول افزود: به طور میانگین به ازای هر ۵۰ میلیون تومان یک شغل ایجاد میکنیم و در بخش صنعت ۱۰ برابر خواهد شد و این نشان میدهد که گردشگری زمینه اشتغال بهتری خواهد داشت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم ۱۹۰۰ پروژه گردشگری با اعتبار بالغ بر ۴۳ هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی و غیر دولتی در حال انجام است، گفت: بیشتر این پروژهها مربوط به هتلینگ و جذب گردشگری است.
او با بیان اینکه گردشگری مهمترین کارکرد خود را به بخش فرهنگی اختصاص میدهد، افزود: هر گردشگر خارجی که وارد کشور شده به یک سفیر جمهوری اسلامی تبدیل شده است و هر چقدر به سرمایه گذاران در حوزه گردشگری کمک کنیم، در حوزه دیپلماسی موفقتر هستیم.
مونسان با بیان اینکه در تلاش هستیم تا با پایان یافتن دولت دوازدهم ۱۲۰۰ پروژه را به مرحله بهره برداری رسانیم، افزود: بومگردی از موضوعات مهم گردشگری در حوزه اقتصاد مقاومتی و درون زا است، زیرا با خانه های روستایی در حال ایجاد شغل و درآمد هستیم و در نقاطی که ضعف محلهای اقامتی داشتیم، بوم گردیها کمک رسان شدند.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه هم اکنون ۶۰۰ واحد بوم گردی در کشور وجود دارد، گفت: در نظر داریم این مهم را به ۲ هزار واحد برسانیم که این تعداد ۱۶ هزار شغل ایجاد میکند؛ تقویت حوزه گردشگری موجب اشتغال بسیار بدون نیاز دولت میشود.
او با بیان اینکه برای توسعه این بخش تمامی دستگاهها همت کنند، گفت: به هیچ وجه نباید گردشگری محل سواستفاده زمین خواری شود و این مهم توجه بیشتر دستگاه ها را میطلبد.
تجهیز ۱۲ هزار میلیارد تومان منابع برای اشتغال زایی در روستاها
مونسان با اشاره به اقدامات دولت در حوزه حمایت از گردشگری و اشتغال روستایی، بیان داشت: دولت ۱۲ هزار میلیارد تومان منابع تجهیز کرده که ۲۴۰۰میلیارد تومان آن با تلاش سازمان میراث در حوزه گردشگری و صنایع دستی با نرخ ۶ درصدی صورت گرفته و هیچ محدودیتی در پرداخت وجود ندارد.
مونسان ادامه داد: برای پروژههای بزرگ گردشگری نیز از محل صندوق توسعه ملی یک هزار میلیارد تومان با نرخ ۱۴درصدی آمادگی وجود دارد.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه نزدیگی به پایتخت یکی از فرصت های مطلوب دماوند است، افزود: یکی از موضوعات مهم در حوزه گردشگری، تقویت بخش گردشگری کشاورزی است که در این سازمان پیگیری میشود و امروز خوشحالیم که در دماوند یک نفر به این مهم دست یافته و باید بیش از پیش حمایت کرد.
او ادامه داد: پروژههای جذب گردشگر و همچنین گردشگری هیجانی از پروژه هتل مهمتر هستند و شهرستان دماوند و فیروزکوه در این خصوص میتواند موفق باشد.
نظرات بسته شده است.