دولتیها نباید تنها نهاد تصمیمگیرنده در گردشگری سلامت باشند
گفتوگو با دکتر امیرحسین طلوع، مدیرعامل شرکت سینامدتور درباره صنعت گردشگری سلامت
شرکتهای تخصصی در ایران که در حوزه مدیکال توریسم فعالیت داشته باشند، بسیار انگشت شمار هستند. شرکت ایرانیان بهبود سیر سینا با برند سینامدتور، از جمله همین شرکتهاست که تلاش کرده است در حوزه گردشگری سلامت، خدمات تخصصی ارائه دهد. در گفتگوی خبرگزاری گردشگری سلامت ایران با مدیرعامل شرکت سینامدتور به معرفی خدمات این شرکت و همچنین موانع پیش روی صنعت گردشگری سلامت کشور پرداخته شده است.
دکتر امیرحسین طلوع، مدیرعامل شرکت سینامدتور حدود ۱۷ سال سابقه کار پزشکی و حدود پنج سال نیز سابقه کار در حوزه مدیکال توریسم را دارد. او مدرک پزشکی عمومی را از ایران و تخصص رشته مغز و اعصاب را از کشور اوکراین دریافت کرده است.
شرکت سینامدتور از سال ۹۳ در حوزه گردشگری سلامت فعالیت دارد و هم اکنون علاوه بر مشهد، سه دفتر مستقل نیز در افغانستان دارد. این شرکت در عمان هم ثبت شده است و حضور پررنگ در بازار کشور عمان نیز در دستور کار این شرکت قرار دارد.
سینا مدتور با هدف تسهیلگری خدمات نوین طبی در کشور ایران و انتقال متقاضیان خدمات به مراکز تخصصی و ارائه خدمات سیاحتی سلامت، فعالیت خود را آغاز کرده است و تاکنون فقط حدود دو هزار بیمار از کشور افغانستان را در ایران پذیرا بوده است.
شرکت سینا مدتور با زیرساخت کاملا طبی، فعالیت خود را آغاز کرده و سپس مجوزهای لازم را از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سپس وزارت خارجه دریافت کرده است. جالب است که مدیر این شرکت برای آشنایی با مردم رنج دیده افغانستان، مدت شش ماه را در افغانستان سکونت داشته است تا بتواند نیازهای واقعی بیماران این منطقه را بشناسد. گفتگوی خبرگزاری گردشگری سلامت ایران با دکتر امیرحسین طلوع، مدیرعامل شرکت سینامدتور را از نظر می گذرانید.
شرکت سینامدتور چه خدمات تخصصی به بیماران خارجی ارائه میدهد و تعرفههای درمانی برای گردشگران سلامت، چطور تعیین میشود؟
این شرکت هم اکنون به شکل کاملا تخصصی مراحل دریافت ویزای تی (T) یعنی ویزای درمانی را انجام میدهد. این شرکت یکی از معدود شرکتهای دارای مجوز از کمیته گردشگری سلامت استان خراسان رضوی است که قابلیت و مجوز اقدام، جهت ارائه خدمات تشخیصی و درمانی در هر شهر و توسط تمام مراکز درمانی طرف قرارداد را داراست.
بیمار پس از ورود به ایران، به همراه پروندهای که از نمایندگی این شرکت در کشور افغانستان دریافت میکند به شرکت سینا مدتور مراجعه میکند. این شرکت نیز با بیمارستانهای مهم و با کیفیت بالای درمانی در شهرهای مختلف به خصوص در شهر مشهد قرارداد دارد. همچنین سینامدتور از زمان ورود بیمار به ایران تا زمان خروج بیمار در طول زمان درمان همراه بیمار خواهد بود.
تعرفه هزینههای درمانی نیز بسیار دقیق است و هیچ هزینه اضافی از بیمار دریافت نمیشود. تعرفههای درمانی با توجه به نوع خدمت و نوع بیماری و متناسب با درجه کیفی مرکز درمانی مشخص میشود. این تعرفهها در کمترین حد ممکن با بالاترین کیفیت ارائه میشود و در صورتی که بیماران خواستار استفاده از خدمات اقامتی و سیاحتی در مشهد باشند، این شرکت میتواند با ارائه این خدمات با تخفیف ویژه در خدمت بیماران باشد.
با توجه به چندین سال تجربه در حوزه گردشگری سلامت، مهمترین مانع پیشروی صنعت گردشگری سلامت ایران را چه موردی میدانید؟
موانع پیشروی توسعه صنعت گردشگری سلامت، بسیار فراوان است. یکی از مهمترین موانع، عدم وجود مسئول و متولی در صنعت گردشگری سلامت است. مثلا خیلی از نهادها مثل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت امور خارجه، مرکز نظارت بر درمان وزارت بهداشت، خود را مهمترین مرکز تصمیم گیرنده در این بخش میدانند، در حالی که با یکدیگر نیز هماهنگ و هم نوا نیستند.
چرا شرکتهای فعال در حوزه گردشگری سلامت، هیچ صنف و تشکل مستقلی ندارند؟
ما بارها برای ایجاد صنف در صنعت گردشگری سلامت اقدام کردهایم، ولی مشکلات زیادی پیشروی ماست و بدون دلیل قانع کننده، تاکنون مجوز صنف داده نشده است. معتقدم تا زمانی که یک تشکل صنفی از شرکتهای فعال در صنعت گردشگری سلامت ایجاد نشود و همچنان مدیران دولتی پشت میز بدون هیچ اطلاعی برای صنعت گردشگری سلامت تصمیم بگیرند، اغلب این تصمیم ها اشتباه، عجیب یا مزمن خواهد بود. به همین دلیل است که بر این باورم که دولتیها نباید تنها نهاد تصمیمگیرنده در گردشگری سلامت باشند.
مثلا در نامهای از سوی مدیران عامل و نمایندگان تام الاختیار شرکتها و آژانسهای گردشگری سلامت به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مشهد، اعلام کردیم که با توجه به نقش و جایگاه شرکتها و آژانسهای تخصصی گردشگری سلامت در ارائه خدمات استاندارد و تخصصی سفر، بازاریابی و مارکتینگ و همچنین با توجه به نبود مرجع مردم نهاد تخصصی حامی شرکتها وآژانسها برای پیگیری و رفع موانع و مشکلات فعالان این عرصه، نسبت به تشکیل جلسات تخصصی برای تشکیل انجمن یا سندیکای تخصصی ویژه آژانسها و شرکتهای گردشگری سلامت اقدام شود.
همچنین در این راستا درخواست کردیم که درخصوص اصلاح فرایند و نحوه حضور پزشک مسئول فنی، معرفی کارگزار در کشور مبدا، برگزاری کلاسهای آموزشی و توجیهی، اقدام مقتضی انجام شود و از صدور بی رویه مجوز بدون در نظر گرفتن مقررات و ضوابط قبلی جلوگیری شود، اما تاکنون به بسیاری از این درخواستهای قانونی و منطقی ما پاسخ قانع کنندهای داده نشده است.
فکر میکنید برای توسعه صنعت گردشگری سلامت در ایران، چه اقدامات دیگری باید انجام شود تا کشور ما بتواند در این صنعت سودآور، سهم بیشتری داشته باشد؟
کشور ما پتانسیلها و ظرفیتهای زیادی در حوزه گردشگری سلامت دارد. پزشکان متبحر، مراکز درمانی پیشرفته، فرهنگ مهماننوازی ایرانیها و جاذبههای تاریخی و گردشگری ایران از جمله ظرفیتهای متعدد صنعت گردشگری سلامت ایران است که در صورت برنامهریزی علمی و جدی گرفتن نقش بخش خصوصی میتوانیم سهم بیشتری از این صنعت سودآور داشته باشیم.
البته در این راستا، باید اصلاحاتی صورت گیرد تا بتوانیم در مسیر توسعه گردشگری سلامت گام برداریم. در این راستا، ایجاد فرهنگ جذب گردشگران سلامت در کنسولگریها و سفارتخانههای ایران در خارج از کشور، بخصوص در اعطای ویزای درمانی به گردشگران سلامت، یکی از این راهکارهاست که میتواند به توسعه گردشگری سلامت، منجر شود.
همچنین ساختارسازی برای رایزنیهای فرهنگی سفارتها در جذب گردشگران سلامت و معرفی مراکز درمانی گردشگری سلامت و شرکتهای معتبر در این حوزه نیز میتواند موجب تقویت گردشگری سلامت شود.
از سوی دیگر، ساختارسازی تسهیل در امور سرمایه گذاران خارجی از طریق رایزنیهای اقتصادی برای ورود گردشگران سلامت و همچنین ایجاد رایزن سلامت در سفارتخانه کشورهای هدف گردشگری سلامت و ایجاد ارتباط دو جانبه بین فعالان این صنعت در هر دو کشور نیز میتواند به تقویت گردشگری سلامت بینجامد.
افزون بر این، معتقدم که ایجاد وحدت رویه برای اخذ خدمات کنسولی، ویزای فرودگاهی، بیمه و خدمات بانکی بخصوص برای تسهیل در ورود اتباع کشورهایی که خدمات کنسولی در آن کشور نداریم و همچنین انجام درست قانون بیمه ورود به کشور توسط پلیس گذرنامه و جلوگیری از تغییر قیمتهای ویزای ایران در کنسولگریهای مختلف نیز از جمله راههای توسعه گردشگری سلامت است.
نکته بسیار مهم دیگری که نباید از خاطر ببریم، بحث جلوگیری از حضور افراد غیرمجوزدار در صنعت گردشگری سلامت و ایجاد سامانه یا کدشناسایی برای بیماران بین الملل جهت اخذ پذیرش از بیمارستانهای مجوزدار است. با اینگونه اقدامات اصلاحی میتوانیم روز به روز در مسیر توسعه صنعت گردشگری سلامت در ایران گام برداریم.
گفتگو: امین جلالوند
نظرات بسته شده است.