استارتاپ دکترآباد می‌خواهد در جامعه پزشکی شبکه‌سازی کند

استارتاپ دکترآباد توسط رضا طهورایی دانشجوی پزشکی و به همراه ۶ دانشجوی دیگر این رشته راه‌اندازی شده است. او ۲۳ ساله و در دانشگاه شاهد مشغول تحصیل است. طهورایی درباره شکل‌گیری ایده این استارتاپ می‌گوید: «ما در حوزه علوم پزشکی نیازها و خلاهایی را احساس کردیم و مجموعه‌ای که به صورت جامع به این نیازها پاسخ دهد وجود نداشت. بر همین اساس تصمیم گرفتیم بستری را فراهم کنیم تا به نیازهای این حوزه پاسخ دهد و تقریبا از سال ۹۵ استارتاپ دکترآباد را راه انداختیم.»

چه نیازی را در حوزه علوم پزشکی احساس می‌کردید که فکر می‌کردید دکترآباد می‌تواند به آن پاسخ دهد؟

از مهم‌ترین خلاهای حوزه علوم پزشکی عدم توجه به آن در فضای مجازی بود مانند دسترسی سخت به رفرنس‌هایی که به دانشجویان علوم پزشکی تدریس می‌شوند. این مرجع‌ها عموما به‌صورت زبان انگلیسی هستند و از طرف دیگر به دلیل تحریم‌ها دسترسی به آنها ساده نیست. بر همین اساس تصمیم گرفتیم مرجعی برای نیازهای دانشجویان پزشکی و در ادامه بستری برای ارائه خدمات درمان به مردم را در دکترآباد راه بیاندازیم.

استارتاپ‌های موفق در حوزه سلامت گردشگری سلامت

در مورد خدمات خود بیشتر توضیح دهید در چه دسته‌بندی هایی خدمات را ارائه می‌دهید؟

به طور کلی خدمات ما در ۹ بخش تشکیل شده است. بخش آموزشگاه از بخش‌هایی است که تاکنون راه افتاده است. در این بخش آموزش‌های آکادمیک پزشکی ارائه می‌شود و مطالب براساس نیازهای دانشجویان نیز تهیه می‌شود. مرکز آزمون بخش دیگری از خدمات دکترآباد است. در این بخش امکان دسترسی دانشجویان پزشکی به انک آزمون‌های علوم پزشکی فراهم شده است. فروشگاه بخش دیگری است که به‌زودی راه‌اندازی می‌شود. در این بخش به طب سنتی خواهیم پرداخت.

 علاوه بر این موارد بخشی را برای بازتاب مشکلات صنفی در نظر گرفته‌ایم که از این طریق مطالبات دانشجویان پزشکی را پیگیری خواهیم کرد. از جمله این موارد جمع آوری ۳۰۰۰ امضای الکترونیک برای برگزاری آزمون علوم پایه در فواصل کوتاه‌تر ۲ ماهه به جای ۶ ماهه است.

مخاطب اصلی شما جامعه پزشکی هستند تاکنون چه تعداد دانشجوی پزشکی از این خدمات استفاده کرده‌اند؟

تاکنون ۴۱ هزار خرید از فروشگاه انجام شده است و حدود ۲۰ هزار امضای الکترونیک برای موضوعات مختلف جمع‌آوری شده و همچنین مخاطبان کانال‌های تلگرام و اینستاگرام دکترآباد چیزی در حدود ۳۰ هزار نفر هستند.

شیوه درآمدزایی شما چگونه است؟

ما تاکنون کار را به‌صورت دانشجویی پیش برده‌ایم و سرمایه اولیه زیادی نداشتیم و از جایی حمایت نشده‌ایم. اما هر بخشی که تا امروز راه‌اندازی شده است مانند فروشگاه به‌صورت جداگانه درآمدزایی داشت. بخش تالیفات رفرنس‌های پزشکی از دیگر بخش‌هایی است که برای درآمدزایی در نظر گرفته‌ایم؛ زیرا رفرنس‌های پزشکی به دلیل تخصصی بودن معمولا ترجمه نمی‌شوند و ما این مزیت را داریم که این رفرنس‌ها را ترجمه کنیم.

با توجه به اینکه اکوسیستم سلامت به سمت آنلاین شدن پیش می‌رود شما فکر می‌کنید به عنوان مرجع چه نقشی را می‌توانید ایفا کنید تا جامعه پزشکی ایده‌های خود را اجرایی کنند؟

من فکر می‌کنم کارهای خوبی در این حوزه شده است و تا جایی که من خبر دارم بیمارستان‌های بزرگ به این حوزه ورود کرده‌اند و بخش خدمات در منزل از جمله مواردی است که حاصل کار مشترک بیمارستان‌ها و استارتاپ‌ها است. حرکت به این سمت شروع شده و در حال اجراست. شاید خیلی نیاز به فرهنگ‌سازی نباشد.

مطالب مرتبط:

یکی از انتقادهایی که به جامعه پزشکی وارد می‌شود این است که با حوزه IT بیگانه هستند و تمایلی برای همکاری با استارتاپ‌ها ندارند. فکر می‌کنید چطور می‌شود این آشتی را برقرار کرد؟

به طور کلی این موضوع در جامعه پزشکی وجود دارد که بیشتر تمایل دارند بین خودشان رابطه برقرار کنند و با رشته‌های دیگر معمولا ارتباط برقرار نمی‌کنند. به این دلیل که آنها از ابتدا در محیطی ایزوله بوده‌اند و حجم بالای کاری را نیز دارند. همین امر باعث می‌شود که بیشتر با جامعه پزشکی در ارتباط باشند. به طور کلی افراد سختی هستند و همکاری کردن با آن‌ها دشوار است؛ زیرا در مقابل تغییر انعطاف‌پذیر نیستند. از سوی دیگر سیاست‌گذاری ما برای تغییر در رفتار پزشکان نیست و پزشکان هم ترجیح می‌دهند این تغییرات از طریق سازمان‌های زیربط صورت بگیرد. ولی به طور کلی آینده اکوسیستم سلامت و استارتاپ‌های سلامت به سمت آنلاین شدن است و کم‌کم این فرهنگ نیز در میان پزشکان ایجاد می‌شود.

شما آینده دکترآباد را چطور می بینید و چه پلن‌های توسعه‌ای در سر دارید؟

پلن‌های زیادی داریم و هدف اصلی ما شبکه‌سازی در کشور است. تاکنون ۱۰۰ نفر همکار در حوزه‌های مختلف در سطح کشور داریم قصد گسترش این شبکه‌سازی را با افراد فعال در حوزه سلامت داریم. در حال حاضر نیز با گروه‌های مختلف جهادی پزشکی در ارتباط هستیم و با این شبکه‌سازی قصد داریم وارد حوزه درمان نیز شویم.

گفت‌وگو: آزاده خیرآبادی

۲ نظرات
  1. سارا مراد بیگی می گوید

    ‍به نظر ایده ی جالبی میاد. لطفا درباره پیوند حوزه پزشکی و IT مطالب بیشتری بگذارید. سپاس

  2. JinCeada می گوید

    Ищите в гугле

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.