در حالی که این جراحی ده ها سال است که وجود داشته، اما در سالهای اخیر به دلیل پیشرفت تکنولوژی و افزایش آگاهی، محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. تمایل به قد بلندتر پدیده جدیدی نیست. بسیاری از مردم احساس می کنند که قد بلندتر میتواند اعتماد به نفس، موقعیت اجتماعی و حتی آینده شغلی آنها را بهبود بخشد.
با این حال، روشهای سنتی افزایش قد مانند پوشیدن کفش های پاشنه بلند تنها میتواند راه حلهای موقتی ارائه دهد آن هم تنها برای زنها. برای همین جراحی افزایش طول پا به عنوان یک راه حل دائمی خصوصا برای مردان ارائه میدهد. در حالی که جراحی بلند کردن ساق پا می تواند افزایش قد قابل توجهی ایجاد کند، اما بدون خطر نیست. این روش تهاجمی است و نیاز به دوره نقاهت طولانی دارد. عوارضی مانند عفونت، آسیب عصبی و شکستگی استخوان نیز ممکن است رخ دهد. با وجود این خطرات، جراحی افزایش طول پا همچنان در سراسر جهان محبوبیت پیدا میکند. در کشورهایی مانند چین و هند و آمریکا، که قد بسیار ارزشمند است، تقاضا برای این روش بسیار زیاد است. در نتیجه، روند جراحی افزایش طول پا در جهان به دلیل توانایی آن برای افزایش قد دائمی در حال افزایش است.
جراحی افزایش طول قد به خاطر تحقیر و تمسخر
ان.بی.سی به تازگی در گزارشی به افزایش محبوبیت این جراحی برای مردان آمریکایی پرداخته است. در این گزارش با الکس جوان ۲۶ سالهای مصاحبه شده که قد ۱۷۰ سانتیمتری خود را کوتاه میدانسته و برای همین برای جراحی افزایش قد اقدام کرده است.
این جوان ۲۶ ساله که خواسته بود از نام واقعی او برای حفظ حریم خصوصی استفاده نشود، گفت که از توهینها و اظهار نظرهای تمسخر آمیز در مورد قد خود خسته شده است.
الکس به خبرنگار ان.بیسی میگوید که «مردان کوتاه قد معمولاً فقط به خاطر این ویژگی مورد خشونت کلامی قرار میگیرند.»
او میگوید به همین دلیل ژانویه گذشته، تحت عمل جراحی بلند کردن پا قرار گرفت تا قد خود را حدود ۱۰ سانتیمتر افزایش دهد و اکنون او از قامت ۱۸۰ سانتیمتری خود راضی است.
الکس هدفش را از این عمل اینگونه توضیح میدهد: «هدف من این نبود که قد بلند شوم. بلکه میخواستم تنها در ردهی قدی کسانی قرار بگیرم که کسی دیگر د مورد قد من نظری ندهد.»
جالب اینجاست که چنین عمل نادر و در نوع خود منحصربهفردی را یک دکتر ایرانی انجام داده است. دکتر شهاب محبوبیان، جراح موسسه افزایش طول قد در بربنکِ کالیفرنیا، که جراحی های الکس را انجام داد، بلند کردن ساق را یک فرآیند پرپیچوخم و پرهزینه دانست که با این حال به گفتهی او در پنج سال اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.
دکتر محبوبیان میگوید که حتی مردان ۶۰، ۶۵ سالهای تنها به خاطر اینکه شوخیهای اطرافیان نسبت به قدکوتاهها تمامی ندارد، به او برای انجام این عمل مراجعه میکنند.
قیمت عمل بلندکردن قد چقدر است؟
دکتر محبوبیان میگوید که این عمل ۴ ساعته هزینهی در حدود ۷۵۰۰۰ دلار برای بیماران میتراشد. عموماً این هزینهها تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد. فرایند این عمل به این ترتیب است که استخوانهای ران در هر پا بریده میشود و یک میله در داخل آنها قرار میگیرد. سپس در طی سه تا چهار ماه آینده، میلهها تا 1 میلی متر (0.04 اینچ) در روز از طریق یک تکنولوژی کنترل از راه دور خارجی، بلندتر می شوند. در واقع استخوان جدید روی میله ها رشد می کند.
به گفتهی دکتر محبوبیان بیماران بعد از جراحی به فیزیوتراپی نیاز داند. در نمونهی الکس، او به مدت چهار ماه پس از جراحی، چهار تا پنج بار در هفته می رفت و از واکر استفاده می کرد و وقتی توانست روی پای خود بایستند به استفاده از عصا روی آورد.
مرحله آخر فرآیند برداشتن میلهها است که آن هم هزینهی قابل توجهی دارد. در مجموع، دکتر محبوبیان تخمین میزند که کل این فرآیند حدود ۱۰۰۰۰۰ دلار برای هر بیمار هزینه دارد.
محبوبیان گفت که انتظار دارد امسال ۵۰ عمل بلند کردن قد انجام دهد که بیش از دو برابر ۲۰ عمل جراحی سه سال پیش است. همچنین این جراحی جایگاه ویژهای در گردشگری سلامت پیدا کرده.